Voor 16:00 uur besteld. Vandaag verzonden
Hoge kwaliteit natuurlijke ingrediënten
Gratis bezorging vanaf € 39,00
MULTIVITAMINE
0

Tijdelijk gratis drinkfles bij bestellingen vanaf € 49,00 ==>Tijdelijk gratis drinkfles bij bestellingen vanaf € 49,00 ==>Bekijk het hier.

Tijdelijk gratis drinkfles bij bestellingen vanaf € 49,00 ==>Tijdelijk gratis drinkfles bij bestellingen vanaf € 49,00 ==>Bekijk het hier.

Door Karin van der Waard - Orthomoleculair adviseur, 28 februari 2023

Magnesium. Supplement van het jaar 2023.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij veel processen in het lichaam, zoals de energiestofwisseling, spiercontractie en de functie van het zenuwstelsel. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaap. Magnesiumtekorten worden in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, zoals spierkrampen, vermoeidheid en prikkelbaarheid.

Magnesium Bisglycinaat

Magnesium Bisglycinaat is een vorm van magnesium waarbij het magnesium gebonden is aan het aminozuur glycine. Deze vorm van magnesium wordt vaak gebruikt vanwege hoge biologische beschikbaarheid en opneembaarheid in vergelijking met andere vormen van magnesium. Het wordt ook vaak aanbevolen voor mensen die gevoelig zijn voor maag en darmstoornissen of voor mensen die magnesiumsupplementen gebruiken voor het slapengaan vanwege de kalmerende effecten.

De werking van Magnesium Bisglycinaat is vergelijkbaar met die van andere vormen van magnesiumsupplementen, maar de betere opname kan ervoor zorgen dat er minder magnesium nodig is om dezelfde effecten te bereiken. Bovendien kan de binding met glycine zorgen voor een rustgevend effect op het zenuwstelsel, wat kan helpen bij het verminderen van stress.

Hier zijn enkele potentiële voordelen van Magnesium Bisglycinaat:

  1. Verbeterde absorptie:Magnesium Bisglycinaat wordt gemakkelijker opgenomen dan sommige andere vormen van magnesium, waardoor het potentieel effectiever kan zijn bij het verhogen van de magnesiumspiegels in het lichaam.
  2. Verbeterde spijsvertering:Magnesium Bisglycinaat kan minder snel leiden tot spijsverteringsproblemen dan sommige andere vormen van magnesium, omdat het minder irriterend is voor de darmen.
  3. Verminderde spierkrampen: Magnesium is belangrijk voor spierfunctie en kan helpen bij het verminderen van spierkrampen. Magnesium Bisglycinaat kan hierbij helpen omdat het de magnesiumspiegels in het lichaam kan verhogen.
  4. Verminderde stress en angst: Magnesium is belangrijk voor het reguleren van het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Magnesium Bisglycinaat kan hierbij helpen door de verhoogde opname van magnesium.
  5. Verbeterde slaap: Magnesium is betrokken bij de regulatie van de slaapcyclus en kan helpen de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Magnesium Bisglycinaat kan daarom helpen bij slaapproblemen.
  6. Verminderde bijwerkingen: sommige vormen van magnesium kunnen gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken, zoals diarree en misselijkheid. Magnesium Bisglycinaat kan echter minder gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken.

In het kort: Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Het moet via de voeding worden ingenomen en is te vinden in groene bladgroenten, noten en zaden, peulvruchten, volle granen en sommige soorten vis. Een tekort aan magnesium kan leiden tot verschillende symptomen, terwijl een teveel aan magnesium ook problemen kan veroorzaken. Magnesiumsupplementen kunnen helpen bij het verlichten van symptomen van verschillende aandoeningen.

Gebruik jij al Magnesium Bisglycinaat en ervaar jij voordelen die hier boven NIET genoemd zijn en die je het delen waard vindt? Laat dan een reactie achter. Ik kijk er naar uit.

Lees meer over Magnesium op onze categoriepagina magnesium.

Reageer op deze blog

Laat hier een reactie achter

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »